Monumentenfonds
Cultuurhistorische vereniging voor iedereen met interesse in de geschiedenis van stad en provincie Groningen
Geschiedenis, history, groningen, stad, lande, ommelanden, erfgoed, cultuurhistorisch, vereniging, tijdschrift, jaarboek
19
page-template-default,page,page-id-19,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid
 

Monumentenfonds

Sinds 1964 heeft Vereniging Stad en Lande een eigen monumentenfonds. Met dit fonds willen we specifieke restauraties bekostigen. Het geld is bestemd voor kleine restauraties waaraan de vereniging herkenbaar kan deelnemen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage dient uw object publiekelijk toegankelijk cq zichtbaar te zijn.

Dankzij dit unieke fonds zijn inmiddels al vele objecten gerestaureerd. Onder meer: diverse rouwborden, een wandpaneel van Herman Collenius, schoorsteenstukken, grafmonumenten, kasten in het schooltje van Openluchtmuseum Warffum, de tuinmuur van de Menkemaborg, uilenborden van de boerderij Teenstra en Lutje Bosch, de avondmaalstafel van de kerk in Den Horn.
Download hier Overzicht van restauraties met steun van het monumentenfonds tot 2016

Aanvraagformulier

Wilt u subsidie aanvragen voor de restauratie van een object, vul dan onderstaand formulier in en verzend het naar info@verenigingstadenlande.nl of naar onze postbus (zie onderaan de pagina). Bestanden met veel foto’s graag versturen via de gratis dienst www.transfer.com. Selecteer de bestanden die u wilt versturen, verstuur naar info@verenigingstadenlande.nl en geef uw eigen e-mailadres op om een ontvangstbevestiging te krijgen.
Aanvraagformulier subsidie monumentenfonds Stad en Lande