Jaarboek
BRIDGE is a retina multi-purpose WordPress theme built on very powerful and flexible framework by QODE.
agency, ajax, background video, blog, business, clean, creative, fullscreen, mega menu, modern, multi-purpose, parallax, portfolio, responsive, retina
17
page-template-default,page,page-id-17,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid
 

Jaarboek

Ons Historisch Jaarboek Groningen is een prettig leesbare wetenschappelijke uitgave. Elke jaargang behandelt een diversiteit aan onderwerpen, perioden en plaatsen. Er zijn twee vaste rubrieken. Cultureel erfgoed is een kroniek van de van activiteiten en wetenswaardigheden op het gebied van  Groninger archeologie, landschap en monumenten. Het Literatuuroverzicht  beschrijft de belangrijkste publicaties op het gebied van Groninger geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.

Download de Inhoudsopgave HJG 2019

Peer review

Sinds 2011 is een selectie van artikelen in het Jaarboek tot stand gekomen onder peer review. Experts beoordelen in geanonimiseerde artikelen op hun wetenschappelijke kwaliteit en dit oordeel weegt zwaar bij het besluit tot plaatsing dat de redactie neemt. De redactie beslist in laatste instantie over al dan niet opneming en over het tijdstip van publicatie. Deze procedure vormt een internationaal erkend keurmerk voor geleverde kwaliteit. Het Jaarboek heeft in de European Reference Index for the Humanities (ERIH-PLUS), opgesteld onder verantwoordelijkheid van de European Science Foundation, de NAT-status (voornamelijk nationaal belang).

Download de artikelen die sinds 2017 aan peer review zijn onderworpen (download peer review articles).

Redactie (editorial board)

De redactie bestaat in 2020 uit:
Prof.Dr C.G. Santing (voorzitter)
Drs E. de Jonge
L. Jongsma MA (interim secretaris)
Drs J. van Keulen
Drs H.A. Perton
Dr S. van der Poel
Drs M. Rooke

Kopij

Wilt u publiceren in het Historisch Jaarboek Groningen, download dan de Auteursrichtlijnen en neem contact op met de redactie: redactiesecr.hjg@gmail.com. De redactie neemt in principe geen recensies op.

Verkooppunten

Het Historische Jaarboek Groningen is ook los te koop. Het laatste nummer is voor €16,50 te koop bij de volgende boekhandels:
  • Delfzijl: Primera Larooi, The Read Shop
  • Groningen: Godert Walter, Riemer, The Read Shop De Haven, Van der Velde AK, Van der Velde GM
  • Hoogezand: Bruna
  • Loppersum: The Read Shop
  • Roden: Daan Nijman
  • Stadskanaal: The Read Shop
  • Ten Boer: The Read shop
  • Veendam: Primera Hiemstra
  • Winschoten: Bruna Nieborg
  • Zuidhorn: SchoelierLorem ipsum
Oude nummers kosten €10 exclusief verzendkosten en zijn na te bestellen via ons contactformulier.