Jaarboek
Cultuurhistorische vereniging voor iedereen met interesse in de geschiedenis van stad en provincie Groningen
Geschiedenis, history, groningen, stad, lande, ommelanden, erfgoed, cultuurhistorisch, vereniging, tijdschrift, jaarboek
17
page-template-default,page,page-id-17,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid
 

Jaarboek

 

Ons Historisch Jaarboek Groningen is een prettig leesbare wetenschappelijke uitgave. Elke jaargang behandelt een diversiteit aan onderwerpen, perioden en plaatsen. Er zijn twee vaste rubrieken. Cultureel erfgoed is een kroniek van de van activiteiten en wetenswaardigheden op het gebied van  Groninger archeologie, landschap en monumenten. Het Literatuuroverzicht beschrijft de belangrijkste publicaties op het gebied van Groninger geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis.
Download hier de de inhoudsopgave van het HGJ 2022.

Peer review

Sinds 2011 is een selectie van artikelen in het Jaarboek tot stand gekomen onder peer review. Experts beoordelen in geanonimiseerde artikelen op hun wetenschappelijke kwaliteit en dit oordeel weegt zwaar bij het besluit tot plaatsing dat de redactie neemt. De redactie beslist in laatste instantie over al dan niet opneming en over het tijdstip van publicatie. Deze procedure vormt een internationaal erkend keurmerk voor geleverde kwaliteit. Het Jaarboek heeft in de European Reference Index for the Humanities (ERIH-PLUS), opgesteld onder verantwoordelijkheid van de European Science Foundation, de NAT-status (voornamelijk nationaal belang).

Download de artikelen die sinds 2017 aan peer review zijn onderworpen (download peer review articles).

Redactie (editorial board)

De redactie bestaat uit:
Dr. A. Buursma, Vereniging Stad&Lande
A.D. Dijk, MSc MA, Museum Stad Appingedam
H.L.L. van Ditmars MA, Museum Wierdenland
L. Jongsma MA, Groninger Museum
Drs. J. van Keulen, Vereniging Stad&Lande
Dr. S. van der Poel, Rijksuniversiteit Groningen, Letterenfaculteit, afdeling Geschiedenis
Drs. M. Rooke, Provincie, Provinciaal Archeoloog
Prof.dr. C.G. Santing (vz.), Rijksuniversiteit Groningen, Letterenfaculteit, afdeling Geschiedenis
G. Volders MA, Synagoge Groningen
Drs. H. Wierts, Groninger Archieven

Kopij

Wilt u publiceren in het Historisch Jaarboek Groningen, download dan de Auteursrichtlijnen en neem contact op met de redactie: redactiesecr.hjg@gmail.com. De redactie neemt in principe geen recensies op.

Losse verkoop

Het meest recente jaarboek kost €16,50, oude nummers kosten €10, exclusief verzendkosten. Ze zijn na te bestellen via ons contactformulier.