Maand van de Groninger Geschiedenis 2021
BRIDGE is a retina multi-purpose WordPress theme built on very powerful and flexible framework by QODE.
agency, ajax, background video, blog, business, clean, creative, fullscreen, mega menu, modern, multi-purpose, parallax, portfolio, responsive, retina

Maand van de Groninger Geschiedenis 2021

oktober 1 - oktober 31

Het is weer bijna oktober en trouwe leden van Stad en Lande weten wat dat betekent: een Dag / Maand van de Groninger Geschiedenis. Het thema van 2021 is Aan het werk. Onze vereniging neemt dit jaar geen deel aan de organisatie, maar we willen het programma toch graag bij u aanbevelen.

Een greep uit het programma:

Fietsroutes
Tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis kunt u op eigen gelegenheid vier verschillende (fiets)routes door de provincie te volgen of een vijfde dwars door de stad Groningen. De routes van gemiddeld 40 kilometer lang zijn niet alleen mooi om te fietsen. Ze voeren langs verschillende historisch plekken en vertellen het verhaal van de arbeidsgeschiedenis in deze omgeving.

Loket Gedane Zaken
Bij dit loket komt u van alles te weten over de geschiedenis van bedrijven in de gemeente Eemsdelta of Midden-Groningen. Bijvoorbeeld over een oude fabriek in uw woonplaats, over de bakkerij die vroeger in uw huis zat of over de zaak van uw familie. Meld u aan en geef daarbij op over welk bedrijf u meer wilt weten.

Inzamelmiddag Poparchief Groningen
Poparchief Groningen heeft in de loop der jaren al heel wat informatie en items verzameld over bands, podia, festivals en dergelijke. Tegelijkertijd ontbreekt er nog veel. Heeft u thuis iets liggen dat interessant kan zijn voor het Poparchief? Kom dan in oktober langs bij een inzamelmiddag bij u in de buurt!

DGG
Op zaterdag 9 oktober openen de Groninger Archieven hun deuren voor de Dag van de Groninger Geschiedenis. In het gebouw leiden ze u langs een route, gebaseerd op de fietsroutegids van Westerwolde, naar Eemsdelta en via de Stad, het Hogeland en de Veenkoloni├źn terug. Deze rondleidingen duren ongeveer 1 uur en 15 minuten en worden op verschillende tijdstippen gehouden. Meld u aan en maak kennis met de werkzaamheden van boeren, monniken, schippers, arbeiders en wetenschappers en waarom deze beroepen met name in bepaalde delen van de provincie voorkwamen.

Aanmelden kan vanaf donderdag 23 september via dagvandegroningergeschiedenis.nl

Begin: