Jubileumavond: Bijeenkomst 100-jarig bestaan Stad en Lande – 16/2/2024
Cultuurhistorische vereniging voor iedereen met interesse in de geschiedenis van stad en provincie Groningen
Geschiedenis, history, groningen, stad, lande, ommelanden, erfgoed, cultuurhistorisch, vereniging, tijdschrift, jaarboek
726
post-template-default,single,single-post,postid-726,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid
 

Jubileumavond: Bijeenkomst 100-jarig bestaan Stad en Lande – 16/2/2024

Jubileumavond: Bijeenkomst 100-jarig bestaan Stad en Lande – 16/2/2024

Afbeelding: Gemaakt op de avond door Harry Perton.

Op vrijdagavond 16 februari 2024 werd het jubileumjaar van de vereniging feestelijk geopend met een bijeenkomst in het Museum aan de A. Stad en Lande is volgens de statuten opgericht op 16 februari 1924. Voor een volle zaal spraken Pieter Bootsma, Franck Smit en Goffe Jensma.

Pieter Bootsma begon de avond met een geschiedenis van scheepvaart en het voormalige Scheepvaartmuseum.

Oud-voorzitter en historicus Franck Smit blikte terug op het ontstaan van Stad en Lande en hoe de vereniging zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 100 jaar.

Cultuurhistoricus Goffe Jensma vertelde tot slot over de groeiende aandacht voor regionale identiteit en regionale geschiedschrijving in vergelijking met Friesland.

We kijken terug op een geslaagde avond en kijken uit naar de verdere vieringen van deze speciale mijlpaal van de vereniging!